Piszą o nas

Tour tradycje, shopping i lokalna kuchnia w rejonie Baronia

Włochy / Sardynia / Olbia i San Teodoro

Niezapomniana wyprawa do świata sardyńskiej kultury, rzemiosła, kuchni w otoczeniu dzikiej przyrody – na tej wycieczce poznacie Sardynię wszystkimi zmysłami! W programie wizyta w pracowni ceramicznej, odwiedziny w sardyńskich domostwach, degustacje, pieczenie chleba, wioska rybacka i pyszny sardyński obiad z widokiem na dzikie wydmy.

Jeśli słyszeliście o wspaniałym festiwalu Folklorystyczno-kulinarnym Otwarte Podwórka, który toczy się na Sardynii jesienią, a nie możecie wtedy odwiedzić Sardynii, macie świetną okazję na podobne przeżycia wiosną i latem, podczas naszej wycieczki w rejon Baronia.

CZAS TRWANIA –  ok. 6 godzin

START –  agroturystyka pod maisteczkiem Lode’,  35 km na południe z San Teodoro, możliwość za dopłatą transferu z Olbii, San Teodoro i okolic, wycieczka rusza od 6 maja,

CO ZABRAĆ- aparat fotograficzny, wodę,

CENA –  wkrótce

CENA ZAWIERA:

- przewodnik angielskojęzyczny ( możliwość za dodatkową opłata polskiego przewodnika)

- transfer z punktu startu do odwiedzanych miejsc i z powrotem,

- sardyński obiad na bazie ryb i owoców morza,

PROGRAM

- przyjeżdżacie w miejsce startu, zostawiacie auto na wskazanym parkingu, poznajecie przemiłego przewodnika angielskojęzycznego, ruszamy w kierunku miasteczka Siniscola,

- wizyta w pracowni ceramicznej, wizyta w muzeum rękodzielnictwa na świeżym powietrzu - poznajemy wielowiekowe tradycje rzemieślnicze z całej wyspy, spotkanie z muzyką i tańcami sardyńskimi reprezentowanymi przez lokalna grupę folklorystyczną, krótki shopping w miasteczku,

- odwiedzamy otwarte sardyńskie podwórka w ślicznym miasteczku Lode’ w głębi lądu, poznajemy lokalne tradycje, kostiumy, mieszkających tutaj Sardyńczyków,

- wizyta w domowej piekarni sardyńskiego chleba Pane Carasau,

- możliwość zakupu lokalnych produktów – serów, wędlin, przetworów, nalewek, wina, wyrovów rękodzielniczych,

- wizyta w domowej wytwórni sera, pokazy i degustacje

- udział w lepieniu tradycyjnych sardyńskich pierożków – culurgiones

- przejazd do wioski rybackiej Santa Lucia, morski obiad na pięknym cyplu Capo Comino z widokiem na wydmy i morze.

- powrót do punktu startu w San Teodoro 

MOŻLIWOŚCI MODYFIKACJI:

Nasze wycieczki szyjemy na miarę, opisany program może zostać zmieniony, dopasowany do ilości grupy, pory roku, indywidualnych wymagań, wieku uczestników...

- możliwość transferu z willi, hotelu, apartamentu do punktu startu i z powrotem

- możliwość wycieczki z polskim przewodnikiem

DZIĘKI WYCIECZCE:

- odwiedzicie sardyńskie wioski i miasteczka, poznacie bogate i wciąż kultywowane tradycje, rękodzieło, muzykę,

- skosztujecie sardyńskich bio produktów, kupicie oryginalne pamiątki kulinarne i związane z sardyńskim rzemiosłem,

- dowiecie się wiele o życiu mieszkańców wyspy i w głębi lądu i nad wybrzeżu, zjecie doskonały morski obiad na bazie ryb i owoców morza,

- odwiedzicie piękne nieopisywane w przewodnikach, miejsca panoramiczne i krajobrazowe, zrobicie oryginalne zdjęcia,

partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner

Piszą o nas

 

National Geographic:

Czy wystarczy wyjechać na gorącą wyspę, by czuć się jak na wiecznych wakacjach? Opowiada Polka, która od 16 lat żyje na Sardynii

czytaj więcej

Cessanis

Wywróciła swoje życie do góry nogami i wyjechała z Polski na Sardynię

czytaj więcej

Wakacje-Sardynia Blog

W tym dziale bloga oddaję głos mojej wieloletniej przyjaciółce, Monice Szredel - naszej rodaczce mieszkającej od wielu lat na Sardynii. Miałam ogromna, i dla mnie niebywale egzotyczną, możliwość poznania z Moniką miejsc na Sardynii, które skromna blogerka może znać tylko ze słyszenia...

czytaj więcej

Kontakt

Masz pytania lub chcesz zarezerować pobyt na Sardynii?
Napisz do nas lub zadzwoń!

info@wakacjenasardynii.pl

IT 0039 0789 1782505
0039 331 4126886
PL 0048 517 417659

Prosimy dzwonić od poniedziałku do piątku,
w godzinach od 9.00 do 20.00.

Formularz kontaktowy