Short break w otoczeniu natury na bezludnej wyspie Molara
Sardynia obejmuje wiele dodatkowych wysepek wokół niej, jednak wyspa Molara jest zupełnie wyjątkowa! Bezludna wyspa objęta jest ochroną, dzięki czemu wyróżnia się pięknem nienaruszonej natury. Wyspa jest zamknięta dla przypadkowych turystów, co jest gwarancją niezakłóconych zachwytów nad panoramicznym krajobrazem i wyciszenia się w otoczeniu przyrody.
- START – Cala Finanza w rejonie Porto San Paolo
- CZAS TRWANIA – 2 dni
- CO ZABRAĆ – strój kąpielowy, ręcznik, klapki/buty do wody, nakrycie głowy, filtr przeciwsłoneczny, wodę, ubranie, buty
- CENA ZAWIERA – mini rejs łodzią typu gommone, wstęp na wyspę Molara, sprzęt i snorkeling z biologiem morskim, przewodnik po wyspie, przejazdy jeepem, 2x sardyński lunch, kolacja oraz śniadanie, usługa kucharza, nocleg na wyspie
- dodatkowo – możliwe transfery z hotelu na miejsce startu lub prywatne przeloty helikopterem, lekcja jogi, atrakcje na życzenie
Plan atrakcji
Na życzenie istnieje możliwość transferu z hotelu na miejsce startu.
Nasz short break zaczniemy od spotkania z przewodnikiem Diego o godzinie 9:30 na Cala Finanza. Po zapoznaniu się z załogą, rozpoczniemy nasz mini rejs łodzią gommone na naturalne baseny przy wyspie Molara. Z pewnością krystaliczność tutejszego morza będzie dla Was zaskoczeniem!
Następnie kierujemy się w stronę uroczej plaży na wyspie, gdzie schodzimy na ląd i rozpoczynamy nasz snorkeling i lekcję z biologiem morskim, który opowie o różnorodności podwodnego świata. Po snorkelingu czas na aperitif/lunch na plaży z lokalnych produktów i chwilkę odpoczynku.
Teraz czeka nas dzika przygoda w jeepie! Diego zabierze nas na szczyt wyspy, do starej wioski pasterskiej z XIX wieku, opowie o średniowiecznym zamku i mnichach zamieszkujacych wyspę.
Po tak wielu atrakcjach z pewnością będziecie mieli apetyt na pyszną sardyńską kolację! W dawnej pasterskiej chacie, gdzie spędzimy noc, będziemy delektować się smakami autentycznych, lokalnych produktów – pizza z pieca opalanego drewnem, ręcznie robiona pasta sardyńska, pieczony prosiak, baranina z rusztu, świeże ryby i owoce morza, warzywa i owoce, wino i desery. Dostępne są opcje wegetariańskie i wegańskie – wszystko według Waszego życzenia, do dyspozycji będzie kucharz, który zadba o Wasze podniebienia!
Noc spędzimy w odnowionej, dawnej chacie pasterskiej, która oddaje ducha sardyńskiej prostoty i gościnności.
Kolejnego dnia czeka na nas pyszne śniadanie, na wspaniałe rozpoczęcie dnia – opcje słodkie i słone, rogaliki, jajka, wypieki, marmelady, sery i wędliny – wszystko według Waszego zamówienia. Śniadanie na werandzie z widokiem na morze i przy świeżych zapachach śródziemnomorskiej makii z pewnością będzie niezapomniane.
Drugiego dnia czeka nas wypoczynek na plaży i w cieniu rozłożystych drzew, kąpiele w morzu, przepłynięcie łódką wzdłuż wybrzeża, eksplorowanie wyspy, na życzenie zorganizujemy również lekcję jogi, która będzie niezapomnianym doświadczeniem w tak niezwykłym otoczeniu.
Po porannych aktywnościach będzie czekał na nas pięknie przygotowany stół, skąd będziemy mogli podziwiać wspaniałą panoramę morza i sąsiedniej wyspy Tavolara.
O godzinie 17:00 wrócimy do portu Cala Finanza.
Oferujemy personalizację pobytu na wyspie Molara – z przyjemnością zorganizujemy dodatkowe atrakcje, jak lekcję gotowania, przygotowywania makaronu, degustacje win itp. Mamy również możliwość zorganizowania prywatnych przelotów helikopterem na wyspę Molara.
Masz dodatkowe pytania? Skontaktuj się z nami!