APERITIF I PIKNIK W WINNICY NA POŁUDNIU SARDYNII
Krajobraz wokół winnicy oferuje czarujące widoki łagodnych wzgórz porośniętych zielonymi obszarami i gajami oliwnymi. W tym pięknym otoczeniu spędzicie magiczne chwile i zapoznacie się z tradycją wytwarzania sardyńskiego wina.
CZAS TRWANIA – ok. 2 h
START – południowa część Sardynii
GRUPA – od 4 do 16 osób
CENA ZAWIERA – zwiedzenie winnicy z przewodnikiem w języku włoskim, angielskim lub francuskim, transfer i wizyta na polach uprawy winorośli, wejście do starożytnego kościla Santa Maria di Sibiola, aperitif – 2 wina i lokalne przekąski, tłumaczenie na język polski przez naszego przewodnika
dodatkowo – transfer z i do hotelu
PROGRAM WYCIECZKI
- Odbieramy Was z hotelu lub apartamentu na południu wyspy. Podczas transferu do winncy opowiemy ciekawostki na temat Sardynii, jej przeszłość oraz najpiękniejsze tradycje.
- Na miejscu zaczniemy od zwiedzenia pięknej winnicy, poznania historii jej powstania i ideaologii, którą kierują się właściciele.
- Transfer minibusem na pola winorośli, gdzie poznamy ich odmiany i sposoby uprawy. Tradycyjne wieloletnie tradycje pielęgnowania winorośli to sztuka, którą mogą szczycić się Sardyńczycy.
- Następnie zatrzymamy się w starożytnym, zachwycającym romańskim kościele Santa Maria di Sibiola położonym w wiejskiej okolicy, gdzie zaczaruje Was spokój i wciąż żyjąca historia.
- Tutaj będziemy cieszyć się aperitifem, dwoma winami i wybranymi lokalnymi produktami najwyższej jakości.
- Powrót do winnicy, gdzie będzie czas na zakupienie win oraz lokalnych przekąsek.
- Transfer do hotelu lub apartamentu.
Poznaj tajniki winiarstwa i historii podczas zwiedzania winnicy, a następnie ciesz się aperitifem w kameralnej atmosferze. Otworzy się przed Tobą świat pełen smaku i emocji.