Piszą o nas
Sardynia.. 24h / 7dni w tygodniu info@wakacjenasardynii.pl

Tour tradycje, shopping i lokalna kuchnia w rejonie Baronia

Włochy / Sardynia / Olbia i San Teodoro

Niezapomniana wyprawa do świata sardyńskiej kultury, rzemiosła, kuchni w otoczeniu dzikiej przyrody – na tej wycieczce poznacie Sardynię wszystkimi zmysłami! W programie wizyta w pracowni ceramicznej, odwiedziny w sardyńskich domostwach, degustacje, pieczenie chleba, wioska rybacka i pyszny sardyński obiad z widokiem na dzikie wydmy.

Jeśli słyszeliście o wspaniałym festiwalu folklorystyczno-kulinarnym Otwarte Podwórka, który toczy się na Sardynii jesienią, a nie możecie wtedy odwiedzić Sardynii, macie świetną okazję na podobne przeżycia wiosną i latem, podczas naszej wycieczki w rejon Baronia, która jest możliwa od 6 maja.

CZAS TRWANIA –  ok. 6 h

START –  agroturystyka pod maisteczkiem Lode’,  35 km na południe z San Teodoro

CO ZABRAĆ - aparat fotograficzny, wodę

CENA ZAWIERA - przewodnik angielskojęzyczny (możliwość za dodatkową opłatą polskiego przewodnika), transfer z punktu startu do odwiedzanych miejsc, sardyński obiad na bazie ryb i owoców morza

PROGRAM WYCIECZKI

  • Po dotarciu w miejsce startu poznajemy przewodnika angielskojęzycznego i ruszamy w kierunku miasteczka Siniscola, gdzie odbędzie się wizyta w pracowni ceramicznej i w muzeum rękodzielnictwa na świeżym powietrzu - poznamy wielowiekowe tradycje rzemieślnicze z całej wyspy, spotkanie z muzyką i tańcami sardyńskimi reprezentowanymi przez lokalną grupę folklorystyczną, krótki shopping w miasteczku.
  • Następnie odwiedzimy otwarte sardyńskie podwórka w ślicznym miasteczku Lode’ w głębi lądu, poznamy lokalne tradycje, kostiumy, mieszkających tutaj sardyńczyków i odbędziemy wizytę w domowej piekarni sardyńskiego chleba pane carasau oraz w domowej wytwórni sera, gdzie będziemy mieć możliwość degustacji i zakupów sardyńskich lokalnych produktów jak sery, wędliny, nalewki i inne.
  • Weźmiemy udział w lepieniu tradycyjnych sardyńskich pierożków culurgiones po czym udamy się do wioski rybackiej Santa Lucia na morski obiad na piknym cyplu Capo Comino z widokiem na wydmy i morze.

 

Ta wspaniała przygoda pozwoli na odwiedzenie sardyńskich wiosek i miasteczek, gdzie prawdziwe tradycje i kultura są wciąż żywe. Poznacie wspaniałą muzykę i rękodzieło, które można zakupić, również pamiątki kulinarne jak bio lokalne produkty. Pyszny obiad na bazie ryb i owoców morza zapewni niesamowite doznania smakowe.

 

 

od 130.00 €/os

Zarezerwuj

Zobacz region
partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner partner

Piszą o nas

Dzień dobry TVN

Polka, która swoją urodą i charakterem uwiodła mieszkańców Sardynii. Monika Szredel od 18 lat mieszka na Sardynii. Znalazła się tam dzięki swojej pierwszej miłości. Jak jej się żyje na wyspie?

czytaj więcej

 

National Geographic

Czy wystarczy wyjechać na gorącą wyspę, by czuć się jak na wiecznych wakacjach? Opowiada Polka, która od 16 lat żyje na Sardynii

czytaj więcej

Cessanis

Wywróciła swoje życie do góry nogami i wyjechała z Polski na Sardynię

czytaj więcej

Wakacje-Sardynia Blog

W tym dziale bloga oddaję głos mojej wieloletniej przyjaciółce, Monice Szredel - naszej rodaczce mieszkającej od wielu lat na Sardynii. Miałam ogromna, i dla mnie niebywale egzotyczną, możliwość poznania z Moniką miejsc na Sardynii, które skromna blogerka może znać tylko ze słyszenia...

czytaj więcej

Kontakt

Masz pytania lub chcesz zarezerować pobyt na Sardynii?
Napisz do nas lub zadzwoń!

info@wakacjenasardynii.pl

PL +48 517 417 659
IT +393314126886

Prosimy dzwonić od poniedziałku do piątku,
w godzinach od 9.00 do 20.00.

Płatności zabezpieczają
przelewy

Formularz kontaktowy