Czas trwania: do 5 godzin
Wycieczkę zaczynamy od wizyty u lokalnego sardyńskiego gospodarza biorąc udział przy produkcji świeżych serów koziego, krowiego i owczego. Będziemy mogli spróbować sami zrobić sardyński ser z pomocą specjalnego pastucha a następnie degustować się jego smakiem. Zapewne będzie to prawdziwa frajda dla dzieci.
Następnie pojedziemy na zwiedzanie przeuroczej winnicy. Odbędziemy w niej bardzo ciekawą wizytę a następnie przejdziemy do degustacji sardyńskich naturalnych win i bioproduktów od lokalnych producentów.
Przy poczęstunku w trakcie delektowania się smakiem sardyńskiego białego Vermentino Bio lub czerwonego Cannonau Bio posłuchamy o historii winnicy, jej produktach i rodzajach win. Opowie nam o tym sardyński enolog, który jest zarazem gospodarzem i właścicielem winnicy.
Wycieczka zawiera w cenie transfer, polskojęzyczną asystę, przewodnika po winnicy, degustację win i bioproduktów sardyńskich, udział w wyrobie serów oraz degustację. Wszystkiego dopełni krótki wykład enologa w winnicy.