+48 517 417 659 Skontaktuj się

Kapitan Filippo i sardyńskie przysmaki

Musisz to przeżyć

Warto zjeść

Wakacje na Sardynii z bezglutenową kuchnią

Wakacje na Sardynii z bezglutenową kuchnią

Jeszcze niedawno kuchnia bezglutenowa dotyczyła wyłącznie osób z alergiami i problemami zdrowotnymi Jednak coraz częściej rezygnujemy ze spożywania glutenu dobrowolnie, dla zdrowia Z [...]
Czytaj więcej

Te miejsca warto zwiedzić

Kapitan Filippo i sardyńskie przysmaki

Gambero Rosso to włoski przewodnik kulinarny, organizator festiwali i konkursów winiarskich, wielki autorytet w sprawach enogastronomicznych. W jego najnowszym wydaniu znalazło się aż 6 sardyńskich produktów:

  • oliwa z oliwek z Alghero
  • sardyński miód poziomkowy
  • ciasteczka reginette z Dorgali
  • biszkopty savoiadrone z Fonni
  • tuńczyk z Cabras
  • ryż carnaroli z Oristano

To niesamowite, okazuje się, ze polscy turyści mają nosa do najlepszych sardyńskich specjałów kulinarnych! Na naszych wycieczkach do Dzikiej Barbagii, właśnie ciasteczka reginette z Dorgali cieszą się największym powodzeniem wśród słodkich przekąsek.

Razem z całym kulinarnym światem Sardynii jesteśmy dumni, że także poza wyspą docenia się jakość i smak lokalnej kuchni. O tym, że jedząc “po sardyńsku” przedłużacie sobie życie i dodajecie zdrowia, nie trzeba już nikogo przekonywać. Moc sardyńskiego slow food i slow life staje się głośna na całym świecie i nabiera szczególnej mocy w dzisiejszych czasach.

Na naszych rejsach i wycieczkach możecie skosztować i docenić najlepsze sardyńskie produkty spożywcze. Przykład – fantastyczne posiłki na rejsach katamaranem po archipelagu La Maddalena.

Na cudownym rejsie katamaranem z kapitanem Filippo odczujecie genialne połączenie slow food i slow life. Konstrukcja katamaranu zapewnia przestronność i mniej kołysania, więc nawet osoby z chorobą morską mogą w spokoju cieszyć się widokami i wybornym posiłkiem. Po odwiedzeniu rajskich, bezludnych wysepek rozsianych na szmaragdowym morzu, zjecie pyszny obiad – przystawki z lokalnych wędlin i serów, makaron z sosem pomidorowym i bazylią,, białe wino lub piwo, napoje, a po obiedzie aromatyczna kawa, świeże sezonowe owoce i deser. Oczywiście, obowiązkowy na Sardynii po obfitym posiłku kieliszek digestivo Mirto, czyli najsłynniejszej sardyńskiej nalewki, dla dzieci ciasteczka i lody. Furorę robi wśród gości sałatka z solirodów, czyli morskich szparagów. To ciekawe warzywo dostarcza nam cennych mikroelementów oraz witamin. Szczególnie, gdy rośnie w krystalicznie czystym morzu, a tak właśnie jest na Sardynii. Po tej morskiej uczcie czeka Was leniwy relaks i słoneczne kąpiele na pokładzie. Od lat zbieramy opinie i relacje polskich turystów, musicie wiedzieć, że rejs po morzu jest najczęściej wspominanym elementem wymarzonych wakacji na Sardynii, a rejsy z Filippo pojawiają się w recenzjach najczęściej. To właśnie dzień na bajecznym archipelagu z Filippo i jego morską kuchnią był jednym z powodów rozkochania się w Sardynii pewnej polskiej rodziny. Niedawno kupili oni na wyspie apartament, tutaj przeczytacie wywiad z nimi.

Doceniane na całym świecie sardyńskie przysmaki zjecie oczywiście w wielu innych miejscach, np. w sprawdzonych restauracjach slow foodowych.

Rezerwując z nami wakacje na Sardynii, możecie liczyć na autentyczne i niezapomniane doznania kulinarne.

Zapraszamy do kontaktu!

W celu otrzymania szczegółowych informacji prosimy wypełnienie formularza lub kontakt z biurem

+48 517 417 659, info@wakacjenasardynii.pl

    Zapisz się do wakacyjnego Newslettera

    Zapisz się do naszego newslettera, aby nie ominęła Cię żadna z naszych wyjątkowych ofert.

    Masz pytania lub chcesz zarezerować pobyt na Sardynii?
    info@wakacjenasardynii.pl
    Dostępność 24h / 7 dni w tygodniu
    +48 517 417 659
    Prosimy dzwonić od poniedziałku do piątku,
    w godzinach od 9:00 do 20:00.

      Skorzystaj z formularza kontaktowego

      Ważne: Użytkowanie strony oznacza zgodę na używanie plików Cookies i innych technologii. Więcej w polityce prywatności
      Zobacz regiony